Профорієнтаційний курс про ІТ для дітей військових від Futurra Group та «Фундації Течія»

intoduction-1

Futurra Group розробила безкоштовний курс «Вступ до IT» для дітей захисників та захисниць України в рамках освітнього партнерства з ГО «Фундація Течія».

Це профорієнтаційний курс для учнів середніх та старших класів, які обирають для себе майбутню професію та думають спробувати себе у чи не найперспективніший індустрії для професійного та особистісного розвитку – ІТ.

quotes «Вибір майбутньої професії – це непросте і дуже важливе завдання, від цього буде залежати чимало в дорослому житті. Тому ми з командою розробили цікавий курс і простою мовою розповідаємо про те, як влаштована сфера ІТ в Україні, про специфіку основних IT-професій та карʼєру в ІТ у технічних та нетехнічних спеціальностях. Перші відгуки дітей показують, що ми вибрали правильний формат», – розповідає Віталій Шаталов, СЕО Futurra Group.

Задача курсу — дати правильне уявлення про те, що таке IT, зорієнтувати в його напрямках і пояснити, як рухатись в кожному з них, аби діти вже зі шкільних років могли обрати для себе бажаний вектор та розвиватися у ньому.

quotes «У нашому фокусі діти захисників України, адже їх батьки зараз далеко від дому, тому процес вибору майбутньої професіїі для них більш складний та емоційний. Ми хочемо допомогти їм зробити усвідомлений вибір, який згодом перетвориться в успішний карʼєрний шлях. І ми дуже раді, що команда Futurra Group підтримала таку ідею і розробила цікавий і прикладний курс», – коментує Юна Чейс, голова правління ГО «Фундація Течія».

Наразі триває навчання пілотного набору з 13 учнів. Викладачі курсу – це фахівці компанії Futurra Group, які діляться власним практичним досвідом та лайфхаками, які вони здобули на своєму карʼєрному шляху. Заняття відбуваються двічі на тиждень в онлайн-форматі, з активним обговоренням та регулярним зворотнім звʼязком. У фіналі курсу діти створять своє перше повноцінне резюме, яке згодом зможуть взяти за основу при пошуку першої роботи в ІТ.

quotes «Це наш внесок у розвиток майбутнього покоління сильних IT-спеціалістів в Україні», – каже Віталій.

Курс є частиною комплексного проєкту «Школа для ветеранів» від ГО «Фундація Течія». Наступні набори на курс анонсуватимемо у наших соціальних мережах.